Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Câştigaţi bilete gratuite la Festivalul de Teatru „Fără Bariere”
SM Online  - Marti, 17 Mai 2011

SM Online pune la dispoziţia cititorilor invitaţii la toate spectacolele ce vor fi puse în scenă în Sala Mare a Teatrului de Nord în cadrul Festivalului Multicultural Internaţional „Fără Bariere”, ce se va desfăşura la Satu Mare în perioada 19 – 29 mai. Invitaţiile sunt valabile pentru câte două persoane.


 

Tot ce trebuie să faceţi este să vă înscrieţi la rubrica de Comentarii cu nume sau nickname şi cu o adresă valabilă de e-mail, care nu va fi făcută publică. În fiecare zi, prin tragere la sorţi, vom stabili numele câştigătorului invitaţiei pentru spectacolul din seara următoare. Câştigătorul va fi anunţat prin e-mail, iar numele lui va fi publicat şi pe site.

 

Programul complet al festivalului îl puteţi citi AICI.

 

Primul spectacol la care oferim bilet gratuit este piesa în limba maghiară A Mizantrop Mizantropul de Moliere, în interpretarea trupei Teatrului „Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe, regia Bocsardi Laszlo, care va deschide festivalul joi, 19 mai, de la ora 18, în Sala Mare a Teatrului de Nord.
 

 

„La acest spectacol, regizorul mizează pe concentrarea şi pe forţa interpreţilor, a lui Tibor Pálffy, interpretul lui Alceste, îngândurat şi rece, dar şi a lui Mátray László, care degajă fermitate şi un anumit mister în rolul prietenului. … Acţiunea pivotează în jurul „graţioasei cochete”, având acum înfăţişarea unei dive de Hollywood, din care Kicsid Gizella face un real măr al discordiei intelectuale şi morale. E frumoasă, lunecoasă şi într-un anume fel enigmatică în încercarea de a prelua ostilităţile. Scenele cu Alceste, dar mai ales înfruntarea care determină renunţarea din final a acestuia au consistenţă dramatică şi un desen scenic stilizat. Cei doi interpreţi sunt la încărcătura maximă. Între timp, scenografia lui Bartha József face să se dezvelească în fundal un perete de oglinzi în care ne vedem cu toţii, actori şi spectatori. Cazul depăşeşte graniţele alcovului. E public”.

(Doina Papp: „Mizantropul”, soluţia defetistă? ­- Teatrul Azi, numărul 1-2/2010)

 

În aceeaşi seară, de la ora 21, în Sala Studio, se joacă one-man-show-ul „Ultimul lepros” după Vlad Zografi, cu Vlad Chico, regia artistică Radu Botar.
 

 

„Este decizia ta. Poţi continua să rămâi sclavul sistemului şi să asişti la permanentele războaie, depresii şi injustiţii mondiale în timp ce te complaci în distracţii sterile şi gunoi materialist; sau îţi poţi concentra energiile către schimbarea reală, de durată. Dar mai presus de toate cea mai importantă schimbare trebuie să aibă loc mai întâi în tine însuţi. Revoluţia reală este revoluţia conştiinţei. Decizia îţi aparţine”! (Vlad Chico)

 

La realizarea spectacolului au contribuit: George Ştefan, Andrei Paşca, Robert Costea şi Andrei Mihalache, directorul artistic al Teatrului de Nord.

1962 vizite
Distribuie pe